STARS Patient Information

Patienteninformatie

 

Blackouts Checklist

 

Reflexsyncope

Reflexsyncope of onverklaarbare terugkerende syncope is een van de meest voorkomende vormen van syncope. Deze aandoening is ook bekend als vasovagale syncope of neuraal gemedieerde syncope genoemd. Het is een conditie waarbij de autonome sympatische zenuwen die de bloedvaten vernauwen en de bloeddruk op peil houden, tijdelijk hun werking verliezen en waardoor bloeddruk en hartslag zeer sterk kunnen dalen.

Download het Patiënteninformatieblad Onverklaarbare terugkerende SYNCOPE (Reflexsyncope) voor meer informatie.

 

Heart Rhythm Monitoring

Als u symptomen van terugkerende verlies van bewustzijn, hartkloppingen, licht gevoel in het hoofd of duizeligheid ervaren, kan uw arts u adviseren dat u Heart Rhythm Monitoring vereisen. A Heart Rhythm Monitor is een diagnostische test die de elektrische activiteit van het hart wordt opgenomen met het oog op een onregelmatig hartritme te identificeren. Uw hartritme kan worden opgenomen in een aantal opzichten

.

 

ECG (Electrocardiogram)

Elke patiënt met een onverklaarbare black-out moet worden gegeven van een 12-lead ECG. Een ECG maakt een registratie van de elektrische activiteit van uw hart tijdens uw artsen afspraak.

 

24hour / 7 day Holter monitor

Een Holter monitor is een draagbaar ECG. De Holter monitor geeft uw arts met ofwel een 24 uur of zeven dag verslag van uw hartactiviteit.

 

Implanteerbare hartmonitor (Implantable Loop Recorder of ILR)

Een ILR wordt gebruikt om het hartritme gedurende verschillende maanden te controleren als de episoden minder vaak dan om de vier weken optreden. Het apparaat kan tot drie jaar blijven zitten.

Download het Patiënteninformatieblad Onverklaarbare terugkerende Implanteerbare hartmonitor voor meer informatie

Share

Send us your feedback

Patient Resources

To download our information resource and receive regular updates from STARS please enter your details below*:

No thanks

*Please note you can unsubscribe from our mailing list at any time

This link will take you to the site

Stay on this site